Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, June 7, 2014

ketidakadilan buat lelaki. bertabahlah.


Assalamualaikum

Selamat petang yang dah masuk ke waktu magrib. Hah apa lagi gadis-gadis sekalian. Mohon untuk menunaikan kewajipan. Dengan harapan kelak bolehlah korang jadi isteri mithali dan ibu solehah hendaknya. Cute kan? Kalau cute pergi solat cepat.

Dan kepada hemsem-hemsem sekalian semoga korang boleh jadi imam yang baik. Lelaki yang baik pada zaman sekarang ni mengalami kepupusan yang nyata. Dorang ni lebih kurang macam spesis dinasour. Pupus ditelan perut bumi.

Tapi lelaki yang baik selalu diujikan kan? Orang cakap korang sebenarnya bukan baik, tapi buat-buat baik dengan harapan orang lain akan nampak korang tu baik. Padahal korang sebenarnya memang baik pun. Heh.

Dan encik google cuba membuktikan keadaan yang sama. Tapi dalam bentuk yang sangat kejam untuk dibaca. Pilu menusuk jantung. Paru-paru mahupun hingga ke ulu hati.


Boys out there, di hari jumaat ini mohon untuk bertabahlah. Dah la girls selalu kutuk-kutuk korang. Encik google pun tak boleh nak diharap.

Emm. Okei. Nak pergi tidur dulu. Tidur itu ibadah tau. Huhuhu.  




1 comment :

  1. ﻗﺼﻴﺪﻩ ﺻﺒﺎﺡ ﺍﻟﺨﻴﺮ ﻋﻠﻲ ﻗﺼﻴﺪﻩ ﺻﺒﺎﺡ ﺍﻟﺨﻴﺮ ﻋﻠﻲ ﺍﻟﻮﺭﺩ ﺍﻟﻠﻲ ﻓﺘﺢ ﻓﻲ ﺟﻨﺎﻳﻦ ﻣﺼﺮ ﺍﺣﻤﺪ ﻓﺆﺍﺩ ﻧﺠﻢ ﺻﺒﺎﺡ ﺍﻟﺨﻴﺮ ﻋﻠﻲ ﺍﻟﻮﺭﺩ ﺍﻟﻠﻲ ﻓﺘﺢ ﻓﻲ ﺟﻨﺎﻳﻦ ﻣﺼﺮ ﺻﺒﺎﺡ ﺍﻟﻌﻨﺪﻟﻴﺐ ﻳﺸﺪﻱ ﺑﺄﻟﺤﺎﻥ ﺍﻟﺴﺒﻮﻉ ﻳﺎ ﻣﺼﺮ ﺻﺒﺎﺡ ﺍﻟﺪﺍﻳﻪ .....ﻪﻔﻠﻟﺍﻭ ﻭﺭﺵ ﺍﻟﻤﻠﺢ ﻓﻲ ﺍﻟﺰﻓﻪ ﺻﺒﺎﺡ ﻳﻄﻠﻊ ﺑﺄﻋﻼﻣﻨﺎ ﻣﻦ ﺍﻟﻘﻠﻌﻪ ﻟﺒﺎﺏ ﺍﻟﻨﺼﺮ ﺳﻼﻣﺘﻚ ﻳﺎﻣﻪ ﻳﺎ ﻣﻬﺮﻩ ﻳﺎ ﺣﺒﺎﻟﻪ ﻳﺎ ﻭﻻﺩﻩ ﻳﺎ ﺳﺖ ﺍﻟﻜﻞ ﻳﺎ ﻃﺎﻫﺮﻩ ﺳﻼﻣﺘﻚ ﻣﻦ ﺁﻻﻡ ﺍﻟﺤﻴﺾ ﻣﻦ ﺍﻟﺤﺮﻣﺎﻥ ﻣﻦ ﺍﻟﻘﻬﺮﻩ ﺳﻼﻣﺔ ﻧﻬﺪﻙ ﺍﻟﻤﺮﺿﻊ ﺳﻼﻣﺔ ﺑﻄﻨﻚ ﺍﻟﺨﻀﺮﺍ ﻫﻨﺎﻛﻲ ﻭﻓﺮﺣﺔ ﺍﻟﻮﺍﻟﺪﺓ ﺗﻀﻤﻲ ﺍﻟﻮﻟﺪ ﻳﺎ ﻭﺍﻟﺪﻩ ﻳﺼﻮﻧﻬﻢ ﻟﻚ ﻭﻳﺤﻤﻴﻬﻢ ......ﻢﻫﺮﺘﻜﻳ ﻳﺨﻠﻴﻬﻢ ﻳﺠﻤﻊ ﺷﻤﻠﻬﻢ ﺑﻴﻜﻲ ﻳﺘﻤﻢ ﻓﺮﺣﺘﻚ ﺑﻴﻬﻢ ﺻﺒﺎﺡ ﺍﻟﺨﻴﺮ ﻋﻠﻲ ﻭﻻﺩﻙ ﺻﺒﺎﺡ ﺍﻟﻴﺎﺳﻤﻴﻦ ﻭﺍﻟﻔﻞ ﺗﻌﻴﺸﻲ ﻭﻳﻔﻨﻮﺍ ﺣﺴﺎﺩﻙ ﻭﻳﺴﻘﻮﻫﻢ ﻛﺎﺳﺎﺕ ﺍﻟﺬﻝ ﻭﺑﻠﻎ ﻳﺎ ﺳﻤﻴﺮ ﻏﻄﺎﺱ ﻳﺎ ﺿﻴﻒ ﺍﻟﻤﻌﺘﻘﻞ ﺳﻨﻮﻱ ﺑﺼﻮﺗﻚ ﺩﺍ ﺍﻟﻠﻲ ﻛﻠﻪ ﻧﺤﺎﺱ ﺻﺒﺎﺡ ﺍﻟﺨﻴﺮ ﻋﻠﻰ ﺍﻟﺜﺎﻧﻮﻱ ﻭﺃﻫﻼ ﺑﻴﻜﻮ ﻓﻲ ﺍﻟﻘﻠﻌﻪ ﻭﺑﺎﻟﻠﻲ ﻓﻲ ﺍﻟﻄﺮﻳﻖ ﺟﺎﻳﻴﻦ ﻣﺎ ﺩﺍﻣﺖ ﻣﺼﺮ ﻭﻻﺩﻩ ﻭﻓﻴﻬﺎ ﺍﻟﻄﻠﻖ ﻭﺍﻟﻌﺎﺩﻩ ﺣﺘﻔﻀﻞ ﺷﻤﺴﻬﺎ ﻃﺎﻟﻌﻪ ﺑﺮﻏﻢ ﺍﻟﻘﻠﻌﻪ ﻭﺍﻟﺰﻧﺎﺯﻳﻦ ﺍﻟﻮﺭﺩ ﺍﻟﻠﻲ ﻓﺘﺢ ﻓﻲ ﺟﻨﺎﻳﻦ ﻣﺼﺮ ﺍﺣﻤﺪ ﻓﺆﺍﺩ ﻧﺠﻢ ﺻﺒﺎﺡ ﺍﻟﺨﻴﺮ ﻋﻠﻲ ﺍﻟﻮﺭﺩ ﺍﻟﻠﻲ ﻓﺘﺢ ﻓﻲ ﺟﻨﺎﻳﻦ ﻣﺼﺮ ﺻﺒﺎﺡ ﺍﻟﻌﻨﺪﻟﻴﺐ ﻳﺸﺪﻱ ﺑﺄﻟﺤﺎﻥ ﺍﻟﺴﺒﻮﻉ ﻳﺎ ﻣﺼﺮ ﺻﺒﺎﺡ ﺍﻟﺪﺍﻳﻪ .....ﻪﻔﻠﻟﺍﻭ ﻭﺭﺵ ﺍﻟﻤﻠﺢ ﻓﻲ ﺍﻟﺰﻓﻪ ﺻﺒﺎﺡ ﻳﻄﻠﻊ ﺑﺄﻋﻼﻣﻨﺎ ﻣﻦ ﺍﻟﻘﻠﻌﻪ ﻟﺒﺎﺏ ﺍﻟﻨﺼﺮ ﺳﻼﻣﺘﻚ ﻳﺎﻣﻪ ﻳﺎ ﻣﻬﺮﻩ ﻳﺎ ﺣﺒﺎﻟﻪ ﻳﺎ ﻭﻻﺩﻩ ﻳﺎ ﺳﺖ ﺍﻟﻜﻞ ﻳﺎ ﻃﺎﻫﺮﻩ ﺳﻼﻣﺘﻚ ﻣﻦ ﺁﻻﻡ ﺍﻟﺤﻴﺾ ﻣﻦ ﺍﻟﺤﺮﻣﺎﻥ ﻣﻦ ﺍﻟﻘﻬﺮﻩ ﺳﻼﻣﺔ ﻧﻬﺪﻙ ﺍﻟﻤﺮﺿﻊ ﺳﻼﻣﺔ ﺑﻄﻨﻚ ﺍﻟﺨﻀﺮﺍ ﻫﻨﺎﻛﻲ ﻭﻓﺮﺣﺔ ﺍﻟﻮﺍﻟﺪﺓ ﺗﻀﻤﻲ ﺍﻟﻮﻟﺪ ﻳﺎ ﻭﺍﻟﺪﻩ ﻳﺼﻮﻧﻬﻢ ﻟﻚ ﻭﻳﺤﻤﻴﻬﻢ ......ﻢﻫﺮﺘﻜﻳ ﻳﺨﻠﻴﻬﻢ ﻳﺠﻤﻊ ﺷﻤﻠﻬﻢ ﺑﻴﻜﻲ ﻳﺘﻤﻢ ﻓﺮﺣﺘﻚ ﺑﻴﻬﻢ ﺻﺒﺎﺡ ﺍﻟﺨﻴﺮ ﻋﻠﻲ ﻭﻻﺩﻙ ﺻﺒﺎﺡ ﺍﻟﻴﺎﺳﻤﻴﻦ ﻭﺍﻟﻔﻞ ﺗﻌﻴﺸﻲ ﻭﻳﻔﻨﻮﺍ ﺣﺴﺎﺩﻙ ﻭﻳﺴﻘﻮﻫﻢ ﻛﺎﺳﺎﺕ ﺍﻟﺬﻝ ﻭﺑﻠﻎ ﻳﺎ ﺳﻤﻴﺮ ﻏﻄﺎﺱ ﻳﺎ ﺿﻴﻒ ﺍﻟﻤﻌﺘﻘﻞ ﺳﻨﻮﻱ ﺑﺼﻮﺗﻚ ﺩﺍ ﺍﻟﻠﻲ ﻛﻠﻪ ﻧﺤﺎﺱ ﺻﺒﺎﺡ ﺍﻟﺨﻴﺮ ﻋﻠﻰ ﺍﻟﺜﺎﻧﻮﻱ ﻭﺃﻫﻼ ﺑﻴﻜﻮ ﻓﻲ ﺍﻟﻘﻠﻌﻪ ﻭﺑﺎﻟﻠﻲ ﻓﻲ ﺍﻟﻄﺮﻳﻖ ﺟﺎﻳﻴﻦ ﻣﺎ ﺩﺍﻣﺖ ﻣﺼﺮ ﻭﻻﺩﻩ ﻭﻓﻴﻬﺎ ﺍﻟﻄﻠﻖ ﻭﺍﻟﻌﺎﺩﻩ ﺣﺘﻔﻀﻞ ﺷﻤﺴﻬﺎ ﻃﺎﻟﻌﻪ ﺑﺮﻏﻢ ﺍﻟﻘﻠﻌﻪ ﻭﺍﻟﺰﻧﺎﺯﻳﻦJune 9, 2014 at 12:19 PM

    what..

    ReplyDelete