Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, December 26, 2013

nak bagi apa untuk orang tersayang? DIGIzens Thank You Sale ada jawapannya.


Assalamualaikum

Selamat bekerja di hujung tahun. Kerja waktu hujung tahun adalah sangat membosankan lantaran daripada waktu macam ni la orang yang tak bercuti terpaksa merelakan diri jadi jaga dalam opis. Sobs. Sedih. Namun untuk korang yang turut berasa sedih, aku ada satu idea menarik untuk korang jana. Idea yang sangat ohsem.

Daripada korang duduk diam-diam tak tahu nak buat apa tu adalah baiknya kalau korang buat sesuatu yang lain daripada yang lain. Boleh jugak hilangkan rasa bosan dan boring tu. Dan salah satu caranya dengan melakukan adegan yang agak surprise untuk orang yang korang sangatlah sayang. Tak payah la nak tunggu ulang tahun baru nak buat surprise. Time tu tak berapa nak syok sangat sebab memang nama pun ulang tahun. So, kejadian surprise tu dapat diagak akan berlaku jugak akhirnya.


Okei.  Kalau kita bercakap tentang “surprise”, benda ni sangat berkait rapat dengan hadiah atau sesuatu yang pasti akan disukai oleh orang yang kita sayangi. Dah sayang tentulah kita akan hargai kehadiran dia. Ye tak? Mana mungkin korang nak hargai seseorang dalam hidup korang kalau korang tak sayang dia. Tak mungkin tahu.

Aku sebenarnya dah lama sangat nak hadiahkan untuk abah aku sesuatu yang pada firasat aku benda tu mungkin akan buat beliau suka, gembira lalu tersengeh sepanjang masa. Nak nak pulak waktu hujung tahun macam ni. Tengok sana sini ada sale, maka tahap berangan aku level dia semakin tinggi. Tengok itu berangan nak beli. Tengok ini berangan nak beli jugak.


Dan dengan itu tetibe muncul pulak iklan DIGI. Thank You Sale. Sangat bertepatanlah dengan angan-angan aku nak bagi sesuatu untuk orang yang aku sayang, abahku kerana menjadi abah merangkap waliku pada masa akan datang. Huhu. Terima kasih abah. Abah selalu bagi ayat-ayat bebunga kat aku. Macam tahu-tahu ja anak dia ni agak jiwang hatinya. Woha. Bukan jiwang tapi lembut. Haha.

Macam biasa DIGI ada buat promotion yang super zargon punya gila-gila sale. DIGIzens Thank You Sale. Korang tahun kan DIGI? Maskot orang yang warna kuning-kuning tu? Yang bulat-bulat, chubby-chubby yang suka buat orang disekeliling dia ketawa tu. Ya. Aku pun nak buat abah aku seronok jugak.


Dalam banyak-banyak Year End Sale yang super duper awesome tu aku sangat berminat dengan agenda FREE smartphone dari DIGI. Samsung Galaxy Grand Quattro. Aku tertarik dengan dia punya quote je sebenarnya. Haha. As big as your ambition. Aku percaya quote dia tu mampu penuhi impian aku. Cewah. Tapi kalau korang nak buat surprise benda lain pun okei jugak. DIGI ada bagi free tablet, internet dan jugapanggilan percuma. Benda free siapa tak mahu kan? Hehe. Aku harap abah aku akan suka, gembira dan tersengeh sepanjang masa bila aku bagi beliau Samsung Galaxy Grand Quattro barang seketul kepada beliau. Bolehlah aku ber”keep in touch” dengan abah aku dengan lebih gaya dan teknologi ye dak?

I love you abah. Dan terima kasih DIGIzens Thank You Sale sebab buat promotion free smartphone, tablet, internet dan panggilan percuma sempena Year End Sale 2013 yang sungguh boleh buat orang jadi rambang mata. Termasukla aku. Muehehe.  Boleh klik kat sini untuk maklumat lanjut. 







Tuesday, December 24, 2013

ikan


Assalamualaikum

Wah. Tajuk macam nak memasak je kan kekdahnya. Padahal tak ada kena mengena dengan agenda memasak pun. Nak nak pulak aku ni tak pandai masak. Eh. Tak. Aku tak pandai masak untuk tekak orang je sebenarnya. Masak untuk tekak sendiri aku pandai tau. Huhu.

Selamat petang. Hai gadis-gadis comel yang sedang menghitung hari di kala hujung tahun menjelma. Hitung hari nak bercuti. Tapi cuti tak banyak la pulak. Sangat tak syok perasaan ini bila kena kerja time orang lain tengah bersuka ria. Tapi kadang-kadang syok jugak sebab waktu-waktu macam inilah boss tak ada. Hihu. Lompat bintang sekejap. Boss. Maafkan perasaan yang melampau ini.

Okeh. Sekarang dah masuk ke malam. Punya lama aku buat entri ni. Sampai ke malam baru nak siap. Pada zaman dahulu kala, ada satu fenomena yang buat umat manusia terpinga-pinga dan tertanya-tanya. Fenomena ikan berkejar-kejaran berebut naik ke darat. Aku teringat tentang tsunami.

http://www.google.com.my/imgres?start=157&sa=X&biw=1366&bih=639&tbm=isch&tbnid=lF0RUFSsJp32PM:&imgrefurl=http://www.snazzyspace.com/graphicviewer/photography/fish-kiss-jpg&docid=GkNumki3Kl8XMM&imgurl=http://s168.photobucket.com/albums/u189/sxstr/snazzyspace/graphicfolder/photography/fish-kiss.jpg&w=400&h=296&ei=X465UrjPJ8yErAfumICwAw&zoom=1&ved=1t:3588,r:71,s:100,i:217&iact=rc&page=9&tbnh=191&tbnw=188&ndsp=21&tx=65&ty=93
 
Dan sekali lagi seisi umat manusia kembali terpinga-pinga. Peristiwa ikan berkejaran naik ke darat kembali lagi. Aku tak tahu nak cakap macam mana. Itu semua kuasa Tuhan. Cumanya aku tengok satu benda ja. Ikan.Okei. Itu je pun yang aku nak cerita.

Dari petang buat intro sampai ke malam buat isi panjang ni je entri aku? Dah la isi ntah apa-apa. Tak bergunanya. Huuuu. 




Wednesday, December 18, 2013

lapan belas disember, 2013


Asslamualaikum

Hahaha. Okei. Gelak dengan tiba-tiba secara solo sangatlah tidak comel kamu tahu. Nak nak pulak buat para gadis-gadis semasa lagi terkini. Sangat huduh untuk tatapan umum. Hai selamat pagi yang dah pagi. Dah lama aku tak update entri. Ya. Boleh kata tiap kali nak buat intro mesti ayat tu ja yang aku ulang. Sudah lama tak update entri. Sudah lama tak update entri. Konon macam la ada orang suruh update. Padahal motif sebenar nak bagi ayat panjang je pun. Huuu.

Aku sebenarnya bukan malas. Tapi aku tak rajin je. Tahap kerajinan aku ni dia ada level yang tersendiri. Level 1 je pun. Tak mungkin akan pergi lebih jauh. Tapi tahap malas aku level dia tersangatlah tinggi hendaknya. Malas tahap super saiya son goku. Huhu. Aku pun tensen dengan kemalasan diri ini. Sebab perasaan malas ini adakala melampaui batasan, jangkauan, mahupun memecah sempadan yang aku sendiri tak duga. Cewah.


Dan hasilnya. Hari ni aku pakai baju kedut-kedut lupa nak iron kat perut baju. Bukan apa. Masa sekarang bergerak sangat pantas nampaknya. Woha. Hebat tak alasan aku. Tapi kat opis aku tak boleh nak pakai alasan yang macam ni. Sebab nanti kena lempang dengan boss. Okei. Aku kena guna alasan lain. Nanti aku fikirkan.

Tata. Jumpa lagi cinta. Muah. Eheh. Tetibe je.




Thursday, December 5, 2013

hidup macam bangla


Assalamualaikum

Selamat petang yang sejuk. Sangat best bila sejuk boleh pulak bergulung-gulung dalam selimut sambil buat kerja kat opis. Tapi sekarang aku tak buat kerja. Mana mungkin aku tengah buat kerja sekarang ni sebab sekarang ni aku tengah buat blog. Haha. Okei. Tak lawak pun. 

Hai gadis-gadis comel yang sangat bergigihan mengira duit. Mengira duit dengan penuh gaya khusyuk lagi tawaduk. Wah. Nampak anda sangat serius. Dan holla kepada jejaka-jejaka hemsem yang sangat fokus bila buat kira-kira. Berkira-kira nak cukupkan duit untuk dipersembahkan kepada bakal mertua. Sangat perit. Nak nak pulak dalam zaman yang penuh dengan cabaran minda. Macam mana nak hidup dalam keadaan yang serba-serbi naik kosnya. Haih. Kesat peluh kat dahi.

Zaman sekarang ni adalah zaman duit nilainya menjadi kecik. Kecik yang membawa maksud ruang untuk membuat pilihan semakin tak besar. Semakin tak besar yang membawa maksud kos kehidupan yang semakin sempit. Semakin sempit yang membawa maksud akhirnya membawa kita semua terhimpit. 


Orang cakap kalau nak hidup dalam suasana dan keadaan yang sangat mencengkam duit dan jiwa ini, antara cara yang boleh diaplikasikan adalah dengan hidup macam bangla. Kamu tahu kan bangla? Hidup kucar-kacir tapi masih mampu hantar duit pada keluarga. Bukan takat tu je. Dorang jugak berjaya mengurat anak dara. Haih. Melampau pulak hebatnya.

Tapi nak hidup macam cara dorang bukan senang. Dorang duduk sini nak cari duit semata-mata. Apalah sangat yang mereka peduli dengan rumah makan pakai kereta bagai.

Betul cakap makcik-makcik tu. Tak lama lagi pada generasi yang akan datang lagi mendatang ke hadapan tak mustahil suatu hari nanti dorang akan kembali kepada zaman makan ubi kayu. Serius. Ini sungguh serius.

Tak perlu meminjam mesin memutar waktu daripada doraemon untuk kembali ke zaman yang terkebelakang. Sebab zaman itu akan putar kembali ke hadapan. Dan mungkin pada waktu tu bangla pun akan cakap, "kamu tengok ini bangunan. Kami yang buat. Malaysia malas mau kirija. Kami semua yang rajin juga". 







Tuesday, December 3, 2013

terima kaseh pakcik


Assalamualaikum

Selamat petang yang sangatlah mengantuk. Nak nak pulak hari ni hari isnin. Oleh yang demikian perasaan mengantuk tu bertukar jadi mengantuk yang sangat extreme. Hari sabtu lepas aku terjumpa seorang pakcik yang sudi membantu aku menuju ke arah kebenaran setelah aku mengalami suatu kesesatan jalan yang sangat nyata. Pakcik tu adalah seorang pakcik teksi yang sangat jujur.


“pakcik tak tahu nak cakap macam mana. Ikut suka kamu nak bayar berapa pun. Tak payah banyak. Sikit je”
Aku hulur duit.
“semoga pakcik dimurahkan rezeki dan hidup diberkati” ayat aku spontan. Konon baik. Haha.
“ada apa kat sini?” tanya pakcik tu.
“exam nak masuk kerja pakcik..”
“anak pakcik tengah belajar. pakcik harap anak pakcik dapat kerja”.
Mata beliau berkaca. Huhu.

Aku berdoa dan sangat berharap agar impian pakcik tu jadi kenyataan. Semoga Allah memurahkan rezeki pakcik dan anak-anak. Terima kasih pakcik.




Wednesday, November 27, 2013

kopi ini untuk kamu



Assalamualaikum

Slurpp!
Slurppp!
Lidah bergulung disekeling bibir comel itu. Merah. Wah. Sangat seksi. Haha.
Slruuppp! Lagi. Kali ini perlahan-lahan.
Bukan hirup hingus. Bukan jugak hirup sup. Tapi hirup kopi.

Kenapa kopi? Bukan teh? Oh. Kopi nampak lebih syahdu dia punya nilai kesedapan dan aromanya. Sekali sedut guna hidung boleh meresap lembut ke dalam saluran darah otak. Ya. Sedut bau. Bukan sedut airnya. Kalau sedut airnya aku pasti korang akan masuk dalam paper harian metro muka depan. Dengan tajuk, “Koma seminggu akibat minum kopi melalui hidung”.  

Selamat malam kepada gadis-gadis comel yang suka minum kopi. Dan hello kepada jejaka-jejaka hemsem yang suka minum kopi jugak. Aku tak minum kopi. Apatah lagi neskepe. Aku minum susu. Sebab bila aku minum susu aku rasa sangat comel. Nak nak pulak bila ada kesan susu disekeliling bibir. Terasa macam baby pulak. Hahaha.

http://www.google.com.my/imgres?sa=X&biw=1366&bih=639&tbm=isch&tbnid=ksjxy-cJYEDlSM:&imgrefurl=http://softballmariokartwiiperson9.wordpress.com/2010/09/06/postcards-from-danbo-intro/&docid=kwAUKcDv9QuzzM&imgurl=http://softballmariokartwiiperson9.files.wordpress.com/2010/09/mcdonalds-cafe-box-man.jpg&w=550&h=413&ei=z_OVUsrGHoXVkwWD9YCABQ&zoom=1&ved=1t:3588,r:35,s:0,i:192&iact=rc&page=2&tbnh=174&tbnw=200&start=18&ndsp=23&tx=113&ty=96

Orang cakap cara nak menikmati kopi dengan penuh gaya, mutu dan keunggulan adalah dengan minum menggunakan kaedah hirup sikit-sikit sambil membuat bunyi slurp. Dan dari situ baru korang akan dapat rasa nikmat kopi yang sebenar. Tapi untuk gadis-gadis comel, usah la korang buang tabiat nak buat macam tu. Buruk sangat gayanya. Kalau nak buat sangat, balik rumah. Hirup kopi puas-puas.

Kopi.

Kopi sinonim dengan rasa pahit. Pahit dan kopi berpisah tiada. Pahit itulah yang buat jadi penyedap rasa. Nak nak pulak kalau kena dengan gaya korang nikmati kopi itu. Macam tu jugak dengan hidup. Tak ada hidup yang tak pahit. Tapi pahit dalam kehidupan adalah rasa pahit yang sangat tak syok langsung untuk dinikmati. Macam mana kita handle dan control rasa pahit kopi tu macam tu jugak lah kita kena pandai handle dan control rasa pahit dalam hidup. Pandai-pandailah korang nak bubuh gula atau susu. Ikut sesedap rasa. Ikut rasa tekak agar selesa. Ya. Itulah adat dunia. Bukan semua manis. Sikit-sikit pasti akan terselit pahitnya.

Ambil secawan kopi. Duduk di suatu sudut yang paling selesa. Nikmatilah ia sambil pejam mata. Tarik nafas dalam-dalam dan sebutlah “Alhamdulillah”. Pahit itu nikmat sebenarnya. 




dua puluh tujuh november, 2013


Assalamualaikum

Selamat petang yang tak aman apatah lagi memang tak harmoni. Otak berpusing-pusing akibat terlalu lahap makan bubur pulut hitam. Aku tak boleh makan. Tapi pengaruh keadaan sekeliling menyebabkan tangan aku seperti ada megnet untuk menyenduk bubur yang ada lalu ditelan dengan penuh enak dan rasa. Dan akibatnya, kepala aku pening.

Dikala duduk diatas kerusi sambil lutut naik sampai ke paras meja, aku dah tak mampu nak peduli tentang hal sekeliling. Dan baru aku terperasan akan sesuatu. Sekarang dah nak masuk hujung tahun. Entri aku mengalami kadar penurunan yang sangat drastik berbanding dengan tahun-tahun sebelum ni. Jatuh merundum tergolek-golek. Kalau dulu setiap tahun beratus entri aku buat. Walaupun entri aku banyak yang tak berguna untuk dibaca dan lebih kepada keadaan yang syok sendiri. Tapi tahun ni semakin teruk prestasi dan keunggulan gaya aku menaip.


Kalau dulu aku boleh taip dan muntahkan idea yang boleh buat aku ketawa walaupun hakikatnya hanya aku je yang ketawa. Tapi kini aku dah tak mampu lagi. entri sekarang banyak yang serius. Aku baca sendiri pun stress apatah lagi orang lain. Kompem tak baca sebab nak elak daripada mengalami gangguan dan tahap tekanan yang tinggi. Mungkinkah ini dipengaruhi oleh pengaruh usia. Oh. Tidak. Aku masih remaja lagi kamu tahu. Hahaha.

Dan maaf. Aku tahu aku teruk. Aku bukan manusia yang rajin membalas komen-komen yang ada di laman sosial. Bukan takat lama sosial, nak angkat telepon pun aku bapak malas gila. Apatah lagi nak mereply mesej dan sesuatu yang sekutu dan sama waktu dengannya. Sampaikan aku pernah kena sound la jugak. Huhu. Maaf sekali lagi. Aku nak jimat sebenarnya. Heh. Alasan.

Akhir sekali. Motif sebenar aku buat entri ni sebab aku malas nak check fail and buat kerja ofis. Tu je pun sebenarnya. Huahuahua. 

Alamak boss datang. Mari buat-buat rajin dihadapan beliau.





Thursday, November 14, 2013

terlanggar dinding hati


Assalamualaikum

“adoi”
“mata letak kat mana? Kat lutut ke?”
“aah. Mataku dilututmu” *i love you. Sengeh*

Selamat pagi yang sejuk. Tak sejuk pun sebenarnya. Tapi buat-buat sejuk. Bila sejuk baru la syok nak tidor. Tapi sekarang ni time kerja. Mana boleh nak tidor. Kang boss lempang. And yeah. Nampak sangat time ni aku ngulat tanpa melakukan sebarang kerja opis kan?. Sebenarnya anda silap. Kerja aku dah beres jadi aku buat sesuatu yang mampu memberikan faedah kepada korang. *alasan sebenarnya. hihu*.

Hello kepada gadis-gadis yang berwajah comel. Dah la comel, cute pulak tu. Baik hati bagaikan cinderella. Penyayang macam snow white. Kiranya yang comel, baik dan yang sewaktunya semua lengkap. Dan menjadi buruan putera-putera raja dalam cerita dongeng. Wow. Nak berangan boleh la dipersilakan. Kalau betul-betul jangan nak mengharap sangat. Lagipun sekarang ni bukan zaman anak raja memburu anak gadis. Masuk kampung keluar kampung. Tak cukup kampung masuk pulak hutan. Zaman sekarang adalah zaman anak raja diburu. Tak dapat anak raja anak orang kaya pun tak apa. Asalkan kaya lagi berharta. Suatu keadaan yang sangat tragis dan metarialistik. Oh. Sadis!

http://www.google.com.my/imgres?sa=G&sout=0&tbm=isch&tbnid=DJm13iFqXsnH5M:&imgrefurl=http://www.hdwallpapersinn.com/alone-girl-in-dark.html&docid=-rAXEL2Fmw7KKM&imgurl=http://www.hdwallpapersinn.com/wp-content/uploads/2012/09/34693374.jpg&w=400&h=313&ei=ktWEUrGyIIi4rgfawoGABg&zoom=1&iact=rc&page=2&tbnh=186&tbnw=204&start=11&ndsp=5&ved=1t:429,r:19,s:0&tx=775&ty=381

Teori mengatakan bahawa waktu bercinta adalah waktu yang terbaik sekali dalam hidup. Kenapa terbaik? Sebabnya time tu lah apa saja partner korang buat, semua itu adalah suatu perkara yang baik-baik belaka. Bak kata orang tua-tua, bau kentut pun wangi. Ya. Angguk. Walaupun hakikatnya bau busuk tak terperi. 

Waktu tu hati dia akan kita jaga baik-baik. Jangan buat dia sakit hati. Kalau boleh nak buat dia hepi je memanjang. Dari celik mata sampai nak tidor kalau boleh nak dia rasa gumbira lagi bahagia. Tapi hakikatnya adakah benar bahagianya dia, bermakna korang juga akan turut bahagia?

Pada pendapat aku yang kadang-kadang tak boleh nak pakai ni, bahagianya partner korang tu ada dua kemungkinan yang boleh memberi efek kat mental dan emosi korang. Samada dia bahagia dengan korang atau dia bahagia tanpa adanya korang disisi.

http://www.google.com.my/imgres?imgurl=http://www.hdwallpapersinn.com/wp-content/uploads/2013/01/I-Miss-You-Pic.jpg&imgrefurl=http://www.hdwallpapersinn.com/i-miss-you-wallpapers.html&usg=__CC_Vr6Ngpb0fmLof2tjZro0ZHQc=&h=654&w=800&sz=39&hl=en&start=7&sig2=DTmA4yPsjxhoY5Z8Tv4sCg&zoom=1&tbnid=-3a5q3g6whr5_M:&tbnh=117&tbnw=143&ei=RtmEUrTSDcaMrQfx9IDYDQ&itbs=1&sa=X&ved=0CDgQrQMwBg

Last time, aku pegi ceramah agama. Asal ceramah agama ja mesti nama aku yang kena list. Nampak sangat iman tak kuat. Huhu. Ustazah merangkap kaunselor JPA ni tanya, "apakah perkara yang kamu nak sangat buat kat pasangan kamu?" Jawapan yang paling mendapat rangking tertinggi adalah "saya nak buat dia bahagia". Lalu ustazah itu jawab, "bahagiakan diri kamu, barulah kamu bahagiakan orang yang kamu sayang." And then ustazah tu tanya lagi, "pasangan kamu bahagia bila kamu tiada disisinya. Adakah kamu turut bahagia?".

Semuanya terletak pada tangan kita sendiri. Kalau nak rasa bahagia dalam derita. Teruskanlah perasaan itu. Tapi jangan nak mengharap sangat yang korang tu boleh hidup macam ala-ala novel. Hati disakiti. Nangis-nangis lalu bertemu dengan jejaka hemsem. Berkahwin dan hidup bahagia sampai meninggal. Oh. Pehlish.

Kenapa nak jaga hati orang lain kalau awal-awal lagi dia tak reti-reti nak jaga hati kita?




Tuesday, November 12, 2013

andropause



Asslamualaikum

Selamat malam kepada gadis-gadis comel yang sangat suka nak emo-emo. Orang perempuan ni kalau dorang selalu sangat sentap lalu mengalami tahap ketidakstabilan emosi yang tinggi mesti orang lelaki akan cakap, “hah. Tu datang bulan la tu. tak pun dah nak menopause”.

Grrr.

Tapi tahukan anda, bahawa sesungguhnya apabila tiba masa dan waktu yang tertentu orang lelaki jugak akan mengalami masalah yang sama rumitnya dengan kaum perempuan?
Tahu?
Wah. Bagus. Tepok tangan anda laju-laju.

Yeah. Masalah itu dinamakan sebagai andropause. Sama sepisis dengan menopause tapi hanya menghinggapi kaum terancam yang diberi nama lelaki. Aku tak nak explain banyak tentang masalah ni sebab nanti korang ingat aku dokter sakit tuan pulak. Cumanya apa yang aku nak highlight kat sini adalah salah satu kesan andropause ia akan menyebabkan orang lelaki mengalami masalah untuk mengawal emosi yang super tinggi. Mood dorang akan cepat berubah. Kejap okei kejap tak okei. Kejap marah kejap tak marah. Macam-macam mood ada. Yang kadang kala boleh buat korang fedap tahu.

http://www.google.com.my/imgres?sa=X&sout=0&tbm=isch&tbnid=OOApqrp0_j1UAM:&imgrefurl=http://www.gettyimages.com/detail/photo/man-walking-into-sea-high-res-stock-photography/161089214&docid=EUhkKH6EzHbGkM&imgurl=http://cache3.asset-cache.net/gc/161089214-man-walking-into-sea-gettyimages.jpg%253Fv%253D1%2526c%253DIWSAsset%2526k%253D2%2526d%253D8WZLyaLJ1q1DCBn7HCDkyH7N3KF3sDz%25252F2woyYTkSXb5SghtJSHScMjt0X7D60rCY&w=507&h=338&ei=kk6CUtfdCoiLrQfKqIGQBg&zoom=1&ved=1t:3588,r:6,s:0,i:96&iact=rc&page=1&tbnh=183&tbnw=256&start=0&ndsp=19&tx=160&ty=113&biw=1366&bih=639

Kalau orang perempuan, menopause akan start dalam lingkungan 45tahun ke atas dengan tanda-tanda awal yang tertentu. Tapi agak malang bagi kaum lelaki sepisis terancam dimuka bumi ini sebab andropause ni boleh start seawal umur 30-an. Hahahaha. Korang kutuk lagi orang perempuan kan. Hambik.

Kalau salah maapkan diriku yang comel ini. Info ni aku dapat dari dokter apa nama ntah. Yang aku perasan dokter tu hemsem. Nasib baik beliau hemsem. Maka dengan itu gigih la jugak aku mengadap muka beliau menyampaikan ceramah. Benda yang paling aku ingat dia pesan, “kalau kamu kena marah dengan boss kamu, atau kalau tetibe je opismate kamu buat perangai yang macam nak mohon pelempang seliang maka anggap je dorang sedang mengalami fasa peralihan yang sangat sukar. Keep calm and continue your work ”.

Jom tidor. Esok koje. Kalau kena marah dengan boss tenung dan renunglah dia. Hihu. 





Wednesday, October 23, 2013

dua puluh tiga oktober, 2013


Assalamualaikum

Selamat petang yang hari-hari hujan. Hai kepada gadis-gadis yang berhati banjir. Banjir dihati tak siapa yang tahu. Ewah. Tetibe pulak nak fefiling cuaca. Aku dah lama sangat tak update apa-apa entri untuk tatapan kalian. Anyway. Aku baru balik dari melibatkan diri dalam peperiksaan dunia. Tiga hari otak aku sakit. Bukan sebab memikirkan jawapan tapi sebab termenung lama sangat time periksa hari tu. tiga hari duk termenung mahu sewel otak ni.


Ok. Nanti bila aku dah cukup kekuatan mental dan fizikal aku akan update entri untuk aku sendirik. Eheh.

Tata.