Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, May 30, 2014

pertandingan sayembara penulisan novel, cerpen, puisi 2014 : tarikh tutup 31 januari 2015


Assalamualaikum

Selamat petang. Hai gadis-gadis comel yang pandai mengarang. Yang suka berangan. Yang suka berfikir tentang masa depan. Dan holla kepada hemsem-hemsem yang suka pasang impian. Impian nak kawen dengan gadis indaman hati. Impian nak jadi hero dalam cerita hidup sendiri.

Actually korang memang dah jadi hero dah. Cuma korang perlu upgardekan diri korang tu supaya korang boleh jadi hero idaman malaya. Yang jadi rebutan. Yang jadi sasaran. Yang jadi tumpuan. Tapi tak apa. Yang paling penting korang kena jadi hero yang super gagah perkasa dalam hal ehwal dunia dan akhirat bersama dengan heroin yang bakal ditakdirkan untuk korang nanti. Korang jangan jadi macam Nobita pulak. Asyik nangis-nangis je. Sizuka pun tak suka kalau macam tu tahu tak.

Untuk korang yang kuat berangan mohon untuk tidak sia-siakan skill berangan korang tu. Korang boleh masuk pertandingan ini. Mana tahu ada rezeki boleh rembat duit puluhan ribuan ringgit. Lepas tu boleh meminang anak dara orang. Ye dak?



Untuk maklumat yang lebih padu dan jitu mohon untuk pergi ke website ni. Institut Terjemahan dan Buku Malaysia

Semoga berjaya untuk berangan bagi tempoh lapan bulan yang mendatang. 





31 comments :

  1. Replies
    1. masuk la. heroin buh nama kak nana.

      Delete
  2. Replies
    1. boleh klik pada link diatas. Institut Terjemahan dan Buku Malaysia.

      Delete
  3. asalammualikum...mcm mna nak dpt kn boraang tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam. boleh dapatkan borang di website Institut Terjemahan dan Buku Malaysia

      Delete
  4. apa mksd kmpulan cerpen min 12 buah cerpen?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. maksudnya untuk kategori cerpen, kita kena buat sekurang-kurangnya 12 cerpen. bukan satu cerpen sahaja. and then baru submit.

      Delete
  5. Apa mksud kmpulan puisi min 45 buah puisi??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena buat sekurang-kurangnya 45 buah puisi.

      Delete
  6. Assalamualaikum. Tumpang tanya... cerpen tu kena ada genre yang tertentu ke atau apa-apa genre pun boleh? Genre cinta boleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak pasti. tapi kalau tengok syarat dia tak nyatakan genre. huhu.

      Delete
  7. assalam nana, nak tanya, puisi tu klu nak masuk kene buat 45 puisi kan, dlm 1 puisi tu berapa panjang or berapa kertas A4?..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. pendek pun boleh kot sebab untuk kategori novel je dia suruh ikut halaman. hehehe.

      Delete
  8. berapa muka surat minimun kalau mw buat cerpern kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. minimum muka surat tak ada. tapi kena buat sekurang2nya 12 buah cerpen atau lebih.

      Delete
  9. Boleh masuk? Tapi, heroin kena letak orang lain ke macam mana? Boleh tolong jelaskan tak? Thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk novel boleh bubuh apa-apa nama saja. saya saja begurau dengan blogger kat atas tu. hehe. semoga berjaya dear.

      Delete
  10. borang tu close 31 January 2013...

    ReplyDelete
  11. borang tu close 31 January 2013...mna yg btul ni???????

    ReplyDelete
  12. Salam...yg Borg penyertaan tu nk send guna emel ka??cmna?Sbb dlm borang tu Dia sruh tandatangan???

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. tanda tangan kat borang tu. lepas tu scan dan hantar melalui email.
      harap dapat membantu.
      dan semoga berjaya ya.

      Delete
  13. Kat borg tu die ckap tulis jdul krya...krya kan bnyk..kna nytakan smua ke? Ke 1 tjuk je lps tu bru buat 1 tjuk tu td sehingga jmlh yg dnytakan??tlg jlskn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk maklumat lanjut boleh ke website institut terjemahan dan buku malaysia seperti yang tertera diatas. ;)

      Delete
  14. Novel boleh buat bebas ke? Lagi satu mcm mana nak scan ye utk tandatangan?

    ReplyDelete
  15. maaf, Sya x pahamlah dngan cerpen tu. 12 cerpen? Macam mana tu? Tolong terangkan bleh x kak diana? Pleaseee sngat2. Sya memang brminat nk masuk ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik boleh tanya terus ke bahagian pertanyaan di institut terjemahan dan buku malaysia.
      semoga berjaya ya dik. ;)

      Delete
  16. Judul karya tu macam mana

    ReplyDelete