Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, January 29, 2011

cinta sejati dunia plastik : masih wujudkah?

hello!~ hello!~ kepada anda sang pencinta yang setia. setia kepada yang satu saja okei. tadi aku ada tengok cerita pasal seorang lelaki yang sanggup berkorban untuk kekasih hatinya [tunang]. tunangnya seorang perempuan yang cun and super cute telah mengalami kemalangan sehingga menyebabkan dia mengalami kerosakan pada bahagian otak. amat tragis dan menyentuh perasaan bila tengok keadaan tunangnya yang terketar-ketar diatas kerusi roda pergi tengok audition silelaki. sila layankan perasaan anda di petang nan indah ini bersama-sama dengan tisu disebelah. hopefully bila dah pergi ke next stage janganlah kiranya sang lelaki tu lupa diri ya. untuk tengok dengan penuh beremosi sila kelik rotikaya nyum nyum.


persoalannya sekarang masih wujudkah cinta sejati di dunia fana yang serba plastik ini. ya, plastik. tak kira lah plastik jenis apa pun. plastik sampah ke apa yang penting plastik, plastik, plastik. sekarang ni banyak orang suka pakai plastik. bubuh barang dalam plastik. pergi kedai makan pinggan plastik. nak lawa buat bedah plastik. cinta pun cinta plastik. sebab apa cinta plastik? sebab plastik itu palsu. 

dalam Islam cinta hakiki adalah cinta kepada Allah. cinta kepada Allah akan kekal selamanya. tapi berapa ramai manusiakah yang mampu mengekalkan rasa cintanya kepada Tuhan [termasuklah aku uhuh!~]. bila bercinta rasa dunia ni kita yang punya. buat apa pun tak apa asalkan hati gembira dan suka. macam tadi aku tengok ada pasangan makan bersuap-suap. yang pompuan macam nak duduk atas riba lelaki. mungkin tempat sempit la kot sebab kebetulan orang ramai. kecian dia. makan sepinggan pulak tu. serius jimat. air pun order secawan ja. diaorang jimat duit, makcik kedai jimat air nak cuci-cuci. of course la diaorang tu pasangan kekasihkan. takkan lah adek beradik pulak. kalau aku dengan adek aku,  memang aku dah rembat dulu kasik abeh baru aku kasik kat adek aku pulak. tak ada makna nak suap-suap ni. ada tangan suap sendiri okei. tapi aku tak tahulah pulak kalau diaorang tu suami isteri. kalau ya, memang romantik.     


masa mula-mula bercinta pada kebiasaannya masing-masing akan cuba nak tunjukkan betapa setia dan tulus cintanya. waktu tu akan keluarlah ayat bunga-bunga kembang setaman. maklumlah nak mengorat tambah-tambah kalau orang yang nak dingorat tu jual mahal. macam-macam madah akan dipakai. lautan api sanggup direnangi. tak payah nak renang-renang. ntah-ntah berenang pun tak tahu. mentang-mentang lah laut yang ada api tak wujud ikut sedap mulut ja nak sebut. kepada gadis-gadis comel diluar sana kalau ada orang yang nak ngorat-ngorat, sila sediakan lighter siap-siap dan cuba tanya dia "sanggupkah lautan api diredah demi diri ini? jika dengan gagah lagi macho silelaki jawab ya maka anda bolehlah keluarkan lighter dan suruhlah silelaki bubuh jari dia dekat api. sanggupkah dia? kalau tak sanggup tak payah lah nak ngorat anak orang pakai madah berhelah. lebih baik terus jumpa mak ayah. cakap direct. tu baru nampak gagah bergaya. kalau takat nak ngorat anak tapi tak nak tackle hati mak ayah tak guna jugak kan.      


bila dah dapat bunga pujaan yang didambakan tu, untuk sang lelaki silalah jaga bunga idaman tu baik-baik. janganlah kiranya dirosakkan bunga tu. bunga kalau dah rosak mana boleh dibaiki balik. lainlah kalau bunga plastik. jangan ingat ya perempuan ni boleh dibuat sesuka hati dibuang sesedap rasa. pesanan untuk lelaki, orang perempuan ni bila dia kecewa dia akan menangis, dan of course bila dah puas menangis dia akan berhenti tapi mereka perlu ingat ya wahai lelaki-lelaki walaupun dia berhenti menangis tapi hati dia akan "mati" perlahan-lahan. anda tak akan sedar benda tu.


No comments :

Post a Comment