Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, August 11, 2014

cara buka penutup tin dengan mudah


Assalamualaikum

Selamat tengahari yang dah masuk ke petang. Hai cik adik manis. Kakak jelitawan sekalian. Dah lunch? Dan holla kepada encik-encik hemsem. Dah makan? Wah. Tetibe pulak tanya dah makan ke belum kan. Aku tak ada modal nak buat intro sebenarnya. Hihu.

Okei sebelum aku pergi merapu dengan lebih padu dan jitu, hari ini aku nak bagi tips macam mana nak bukak penutup air tin dengan mudah. Cara dia senang je. Korang ambik straw. Lepas tu selit celah klip penutup tin. And then boleh tarik dengan gaya penuh slamber. Kuku dan jari korang pun terpelihara. Kalau tak ada straw nak buat macam mana? Dah yang korang pegi beli air tin tak ambik straw napenya. Hoih.


Mesti korang tengok tips ni macam ntah apa-apa je kan. Macam hekeleh tips macam ni pun nak bagi. Tapi korang kena ingat aku bagi tips ni untuk memudahkan orang-orang yang lemah lembut macam aku ni minum air tin. Tanpa perlu bersusah payah mintak tolong kat orang lain. Dengan adanya kaedah ini maka nak bukak tin sambil kenyit-kenyit mata kat orang sebelah pun boleh. Sebab waktu ni fokus nak bukak penutup tin tak perlu berlebihan macam kaedah biasa.


Kalau ada orang lain yang dah guna kaedah ni lebih awal dari aku, itu maknanya kami mempunyai pemikiran yang sama. Huhu.

Okei. Bai. Nak buat kerja jap.




4 comments :

  1. ﺍﻧّﺎ ﻟﻠﮧ ﻭ ﺍﻧّﺎ ﺍﻟﯿﻪ ﺭﺍﺟﻌﻮﻥAugust 11, 2014 at 8:49 PM

    wow, ya Allah!! tips yg amat berguna, terima kasih puan blog.

    ReplyDelete
  2. mkn gardenia eh?
    bagus le puan mar, gardenia malaysia ni yg empunya adalah sorag muslim yg suka bsedekah.
    lg 1 kbersihan produk dia mmg trbersih, amat minimum kluaran dia bsentuh dgn kulit manusia.
    sbagai contoh roti coklat yg puan makan tu intinya di'inject' kedalam roti mnggunakan mesin, xmcm ssetengah kompeni yg lain rotinya dibelah dn disapu mnggunakn tangan yg kkdg tlupa nk pakai sarung tangan.
    maklum le pkerja nepal, myanmar, vietnam kkdg x amek berat aspek kbersihan diri wlupun kompeni mngambil berat kbersihan kilang.

    klu tengok suasana ssetengah kilang roti terasa kembang tekak dbuatnya.

    kita utamakan produk muslim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak terfikir pun sampai tahap tu sebenarnya. huhu. makan gardenia sebab dari kecik memang makan roti cap itu je. abah saya ajar. ^^

      Delete