Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 14, 2012

hantu pocong di terowong menora


Assalamualaikum

Selamat malam yang memang dah malam. Tajuk macam seram konon. Puii. *haha*

Girls out there, malam-malam korang jangan rajin sangat nak merayap. Sebab merayap malam-malam ni bukan elok untuk anak-anak dara. Bahaya tau. Nak nak pulak banyak Dracula kat luar nun. Sekali kena geget, haa.. tak dapek den nak menolong. Korang kena jadi macam aku. Duduk terperap je dalam rumah, sampai apa aktiviti menarik kat sini pun aku tak tahu. Huehuehue.

Lebih kurang tiga minggu sudah, ada staff kat tempat aku kena kacau dengan makhluk yang tak disukai ramai. Hantu pocong nama diberi. Waktu tu dalam pukul 1 pagi. Staff tu on the way balik ke Taiping, lalu ikot highway. Waktu tengah syok-syok drive sorang-sorang, elok je beliau keluar daripada Terowong Menora, dan-dan pulak ada van dengan selambernya potong kereta beliau. Driver tu potong sambil lambai tangan ke arah beliau. Staff tu ingat rakan taulan seangkat dengan dia. So dia pun tengok la. Kalau orang lambai kat aku pun aku tengok. Mana tau kot-kot orang tu kenal kita. Ye tak?

Bila beliau tengok, van yang potong tu rupa-rupanya van jenazah. Lepas tu beliau tengok side mirror ada penumpang yang tak sepatutnya tumpang kereta dia duduk kat bahagian belakang. Beliau pecut laju-laju dan terus laju sampai la ke Kuala Kangsar punya tol. Tau-tau ja benda tu dah hilang.

Agaknya benda-benda macam ni la yang selalu buat orang accident la kot kan?

Korang rasa seram tak dengan cerita aku ni.
Tak?
Cis. 




3 comments :

  1. hehehe sllu kes2 mcm ni lah bt org kmlgn.bkn hantu jer.binatang pn leh jd punca kmlgn.hati2 jer la ;)

    ReplyDelete
  2. xmau drive malam2 dah. hehe.

    ReplyDelete
  3. Actually terowong ni memang macam2 jenis mende comel ada. encik pocong, volkswagen kuning, skuter putih lah. dan macam2 lagi. Sebelum masuk dalam terowong ni better kereta korang bukalah ayat2 quran. If tak berjaga2, memang rezeki korang lah dpt jumpa bende tu. As my experience , masa tu bawa jenazah opah dari kl ke kuala kangsar perak, and masa tu lalu terowong tu.. u tahu i nampak apa? i nampak ada orang tua berjubah putih pegang tongkat panjang jalan dekat terowong tu. Nauzubillah.. So, makesure hati2 lalu dekat situ, This AREA is so WANTED

    ReplyDelete