Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 11, 2011

elakkan daripada mencurigai kesetiaannya

Assalamualaikum

Aku nak bagi sikit petua untuk korang yang dah kahwin. walaupun aku belum kahwin tapi aku nak bagi jugak. Aku dapat petua ni waktu aku tengok al-kulliyah.

Petua dia macam ni. Sebelum masuk ke rumah, adalah sangat perlu untuk bagi salam terlebih dahulu. Sebab salam tu boleh halau syaiton yang duduk kat atas pintu rumah korang. Can you imagine macam mana syaiton durjana tu duduk kat pintu rumah korang? Kalau kita boleh nampak sah-sah tak masuk rumah punya. Huhu.

Syaiton ni kerja dia wujudkan rasa curiga sihusband terhadap wife dia dan juga rasa curiga wife terhadap husband dia, contohnya macam ni, suami pergi kerja, lepas tu syaiton shilanat tu akan wujudkan rasa was-was dalam diri lelaki tu.


Waktu tu dia akan pikir “betul ke isteri aku ni setia dengan aku? Betul ke dia tak curang dengan aku waktu aku tengah kerja?, ntah-ntah dia menggatal dengan apek jual ikan tu tak?”. Lepas tu isteri dia pulak akan pikir “laki aku ni pergi kerja ke pergi dating? betul ke dia tak curang dengan aku?”.

bila syaiton laknat tu berjaya timbulkan rasa curiga maka berparti sakanlah dia sebab berjaya buat porak peranda. lepas tu syaiton ni akan dapat bonus berganda kalau family tu bercerai berai.

So, kesimpulannya, bagi la salam. Bukan susah pun. Kalau waktu ngorat dulu selalu je bagi salam. bila girl ni tak jawab cakap dosa. Boleh pulak. Bila dah kahwin tak kan berat mulut kot. bagi salam boleh dapat pahala, hubungan pun bertambah mesra. Ok. Selamat beramal. ^^

2 comments :

  1. baca bismillah 3kali, langkah kaki kanan sambil beri salam..hehehe

    ReplyDelete
  2. bagus kem amalkan. semoga bahagia sampai akhir hayat. :)

    ReplyDelete