Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, March 22, 2011

hadiah untuk sang lelaki [bf esp]


Assalamualaikum

“weh korang, agak-agak nak bagi hadiah apa ek sempena hari jadi boyfriend?”

“orang lelaki suka apa ya?”

Kepada para gadis comel diluar sana yang dah ada boyfriend mesti korang pening kan, bila fikir benda apalah yang nak dibagi pada sidia. Benda yang lain daripada biasa. Baju dah bagi, seluar sudah, cap, belt, kasut, beg apa bagai semua dah bagi. Nak bagi hadiah pada diaorang ni susah jugak. Kenapa susah? Adakah mereka ni memilih?

Kalau dapat boyfriend yang tak cerewet dan terima seadanya apa yang kita bagi it’s ok. Tak perlu lah nak bebankan kepala. Tapi kalau dapat boyfriend yang bukan saja cerewet dah tu suka pulak kondem apa yang kita bagi memang boleh mental dibuatnya. Kalau bagi perfume, bila kita kata wangi, hidung dia bau tak wangi pulak. Bila bagi baju, mata kita nampak baju tu cantik, mata dia nampak huduh la pulak. Bila tak bagi hadiah, merajuk. Lelaki kalau merajuk tak comel langsung. Kalau perempuan merajuk okei. Dapat pulak boyfriend yang suka barang ada jenama, boleh tekoyak poket. Sepisis macam ni kena rejek awal-awal.


Nak bagi apa pada lelaki? Bagilah apa yang dia suka. Kalau dia ulat buku, bagi banyak-banyak buku kat dia. Kalau dia suka tukar-tukar hp, bagi hp kat dia. Hp buruk pun tak apa. Kalau dia betul-betul hargai apa yang kita bagi mesti dia akan ambil punya. Walaupun tengok nampak huduh dan out of date tapi yang penting sentimental value tu. 

kalau nak bagi teddy bear pun okei apa. Macam adik aku bagi hadiah kat tunang dia. Besar gedabak bear. Aku tanya dia, kenapa dia bagi teddy bear kat tunang dia. Tunang dia lelaki, bagi bear pink pulak tu. Alasan yang dia bagi sebab dia tunggu tunang dia bagi teddy bear kat dia, tapi sampai sekarang tak dapat-dapat. Huhu.

Ok. Pokok pangkalnya disini, ikhlas memberi dan ikhlas menerima. Tu saja.  

2 comments :

  1. Saya suka Teddy Bear!!
    Kuala Lumpur, Malaysia
    Anda Mengalami Masalah Berikut? *kekurangan idea untuk membeli hadiah tersayang? *kesukaran mencari Big Teddy Bear yang besar tapi murah? *susah membawa Big Teddy Bear ini pulang dari kedai ke rumah? sila klik utk penyelesaianya => http://www.bigteddybear2u.com/aff/?id=716645

    ReplyDelete