Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, June 7, 2016

Didi and Friends


Assalamualaikum

Hai mak-mak cantik. Mama-mama jelita. Ibu-ibu menawan dan bonda-bonda yang rupawan. Dan holla kepada ayah-ayah tegap. Yang gagah lagi perkasa sekalian. Korang tengah buat apa tu? Tengah layan nyanyi lagu didi dalam hati ke? Aku bet korang mesti pernah ternyanyi lagu didi tanpa sengaja kan? Huhu.

Asal kejadian, aku tak tahu pun tentang kewujudan didi and friends ni. Sampailah pengasuh baby aku cakap yang my baby suka sangat tengok didi and friends. Gigih aku google. Sepisis makhluk apa la didi and friends tu.




At first aku ingatkan didi and friends tu adalah sejenis makhluk burung. Rupe-rupenye mereka itu adalah ayam. Comel okei. And then aku pelik tengok Pak Atan. Kenapa nama dia Pak Atan? Kenapa bukan Pak Abu? Atau bukan jugak Pak Ali? Rupe-rupenye Pak Atan tu adalah sejenis makhluk yang namanya Orang Utan. Huhuhu. Naif sangat mama kamu ni baby.

Aku suka layan lagu didi and friends. Waktu bekerja. Kat rumah. Waktu memandu. Bila nyanyi lagu didi and friends aku mesti teringat kat anak aku dan aku rasa dia sentiasa ada dekat.

Okei. Tu je aku nak cerita.
Boring?
Korang doakan la semoga aku boleh kembali ke zaman berblogging dengan gemilang macam dulu.
Bukan senang nak start bila dah lama tinggal kamu tahu tak. Huhu. 
Sobs! 




7 comments :

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete