Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, September 6, 2012

rasa ini bukanlah sesuatu yang dipintaAssalamualaikum

Wah. Tajuk nak kontroversi saja. Heh. 

Selamat malam yang dingin. Dingin sebab hujan turun mencurah-curah. Bertambah dingin bila dalam hati dilanda ribut taufan.

Hai gadis-gadis comel yang selalu dilukai, dihiris hatinya lalu ditinggalkan macam tu saja. Dan hello kepada jejaka-jejaka yang bermulut mengalahkan buaya sungai serenggeti. Yang selalu menabur janji, yang selalu bagi harapan dan akhirnya dibiarkan sigadis terkulat-kulat tinggal dalam dunia penuh dengan kepalsuan. Wah. Intro yang sangat emosi. Ya. Aku tengah emosi.

Ini adalah kehidupan. Hidup yang penuh dengan ranjau dan duri. Kepada gadis-gadis diluar sana yang hatinya telah terluka, berdoalah agar silelaki akan kena balik benda yang sama. Kalau tak kena pada dia, berdoa kena pada adik perempuannya atau mungkin kakak dia. Atau paling tidak kena pada anak perempuannya pula. Kalau susah-susah sangat buatlah sumpahan agar tujuh keturunannya mengalami keperitan, penderitaan dan kesengsaraan yang nyata, yang boleh menyebabkan jiwa dan raga mereka merana. Hahaha.


Jangan ikut nasihat kat atas. Sangat tak baik untuk gadis-gadis yang bermaruah tau. Hoho. Nak tak nak korang kena jadi kuat. Mintak mak dan ayah doa agar korang dikurniakan seorang suami yang baik dan hensem macam suami Irma hasmi. Heh. Doa ibu adalah doa yang mustajab. insyaAllah Allah akan perkenankan hajat kita.

Setiap sesuatu itu ada sebab kenapa ia berlaku. Allahhu Akbar!!
2 comments :

  1. amboii,...bukan main emosinya..haha

    gua harap MK x bergitu..apakah? :p

    ReplyDelete
  2. haha apakah?

    emosi sudah stabil. ;)

    ReplyDelete